اهمیت مشاغل خانگی و نقش آن در رونق چرخه اقتصاد مقاومتی
اهمیت مشاغل خانگی و نقش آن در رونق چرخه اقتصاد مقاومتی
کسب و کار خانگی
کسب و کار خانگی به هر نوع فعالیت اقتصادی در محل سکونت شخصی که با استفاده از امکانات و وسایل منزل راه اندازی شود کسب و کار خانگی میگویند.
- اهمیت کسب و کار خانگی:
امروزه کسب و کارهای خانگی از بخشهای حیاتی و ضروری فعالیتهای اقتصادی کشورهای پیشرفته محسوب میشوند. کسب و کار خانگی از نظر ایجاد شغل ، نوآوری در عرضه محصول یا خدمات ، موجب تنوع و دگرگونی زیادی در اجتماع و اقتصاد هر کشور میشوند.
همچنین برای جوانان ، کسب و کارهای خانگی نقطه شروع مناسبی برای راه اندازی کسب و کار شخصی است، زیرا راه اندازی آن در مقایسه با دیگر انواع کسب و کار ساده و آسان است. به عنوان نمونه شما میتوانید با یک دستگاه رایانه و یک خط تلفن ، یک کسب و کار اینترنتی راه بیندازید و کارها و خدمات مختلفی را به مردم عرضه و ازاین راه برای خود درآمد کسب کنید.
- سابقه کسب و کارهای خانگی: کسب و کارهای خانگی در ایران سابقه دیرینه دارند. بسیاری از صنایع دستی که امروزه هم وجود دارند، در منازل و محل سکونت افراد تولید میشده اند.
بطور کلی کسب و کار خانگی پدیده جدیدی نیست ،بلکه در نتیجه تغییرات و تحولاتی که در فعالیتهای اقتصادی – اجتماعی امروز به وجود آمده به آن توجه بیشتری شده است و این نوع کسب و کارها روز به روز گسترش و توسعه می یابند.
- دلایل انتخاب کسب و کار خانگی:
بالا بردن کیفیت زندگی: امروزه اکثر صاحبان کسب و کار های خانگی بر این باورند که کار کردن در خانه، کیفیت زندگی آنان را بهبود میبخشد. کارکردن در خانه باعث میشود که وقت بیشتری به خانواده و خانه اختصاص یابد و به دیگر مسائل و موضوعات خانواده، از قبیل تربیت و پرورش فرزندان توجه بیشتری شود.به طور کلی امروزه کار و زندگی بیش از پیش در همدیگر ادغام شده اند.
توسعه فن آوری: امروزه با پیشرفتهای زیادی که در زمینه علوم رایانه و دیگر وسایل ارتباطی به وجود آمده، محیط خانه محل مناسب و کاراتری برای کسب و کار شده است.
اشتغال خانگی رونقبخش اقتصاد مقاومتی
بهترین و شاید کارآمدترین اقدام پسندیده برای کاهش نرخ بیکاری خوداشتغالی در منازل است که در مقابل باید مسئولین در جهت اقتصاد مقاومتی با حمایتهای خود تسهیلات ویژهای را برای محقق ساختن این امر مهم در نظر بگیرند.
لیستی دویست و خردهای از اسامی مشاغل خانگی در سایت وزارت کار موجود است که با مراجعه به آن و نیز ثبتنام برای مشاغل خانگی میتوانید در صف طولانی دریافت تسهیلات قرار بگیرید!
از همین منظر صدور مجوز مشاغل خانگی توسط دستگاههای اجرایی چون ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جهاد کشاورزی، بازرگانی، کار و امور اجتماعی و سازمان فنی و حرفهای صورت میگیرد که انتظار میرود مسئولین امر در صدور این مجوزها همکاری و تعامل لازم را با متقاضی انجام دهند.
ازآنجاییکه اقتصاد عظیم هر منطقه را روستاییان زحمتکش رقم میزنند، پیشنهاد میشود مسئولان در راستای جلوگیری از مهاجرت و بیکاری نسبت به ایجاد اشتغال پایدار با درآمد خوب برای قشر روستاییان تلاش کنند.
از سوی دیگر انتظار میرود با تشکیل تعاونیها در شهر و روستا هم به ارائه محصولات مشاغل خانگی کمک کرده و هم در جهت چرخش چرخ تولید مناطق مختلف کشور گام موثری بردارند.
مشاغل خانگی از جمله راههای نوین کسب و کار و ایجاد اشتغال است که به دلیل نیاز به حجم پایین سرمایهگذاری و سودآوری مطلوب بسیار مورد توجه و استقبال قرار دارد.
منابع:
کیهان
ویستا
لینک دانلود مشاغل خانگی:فهرست ۳۴۰ شغل خانگی در ایران
روابط عمومی فروشگاه اینترنتی با زنده رود
پاسخ دهید